Pasta med kylling, bacon og karrypesto
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 400 g Tulip Bacon i tern
- 400 g pasta, f.eks. Pappardelle
- 2 stk. kyllingebryst
- 300 g grønkål
- 1 æble, gerne el-star, eller andet rødt æble
- 150 g parmesanost
- ½ dl rapsolie
- 4 g citronsaft
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. karry
- 20 g mandler
- 1 bk. grønkålsskud, kan udelades
- salt og peber, frisk fra kværn
Sådan tilbereder du retten
Kom æbletern, grofthakket parmesanost, olie, citronsaft, hvidløg, karry og mandler i en morter. Mos blandingen grundigt sammen og smag til med salt og peber. Steg baconternene sprøde, i ovn, på bagepapir, 15 min. v. 200°C.
Steg kyllingebrysterne på pande 6-7 min. på hver side. Fjern stokkene fra grønkålen, og riv grønkålen mindre stykker. Blancher grønkålen i saltet vand 2 min. inden servering. Kog pastaen som anvist, hæld vandet fra, og vend den med pesto, skiver af kylling, bacon og grønkål. Smag til med salt og peber og server straks
Tips
Når pestoen moses, er det vigtigt ikke mose for meget, så der stadig er bid i pestoen. Pestoen smager også fantastisk i andre retter med bacon. Prøv f.eks. bønnesalat med karrypesto, bacon og et stykke dampet hvid fisk.
Grønkål er i sæson i efteråret og smager fantastisk når det blancheres. En blancering er en nem og hurtig måde at tilberede grøntsager på. Smagen fremhæves og grøntsagerne bevarer deres konsistens. Og så er grønkål, ovenikøbet sundt.