Bacon brunch kartoffel

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon brunch kartoffel

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 2 bagekartoffler
  • 2 spsk creme fraiche 38%
  • 2 fed hvidløg
  • 4 stilke bredbladet persille
  • 4 æg
  • 1 lille bundt purløg
  • Salt og peber, frisk fra kværn
Redskaber
  • Stanniol
Print opskrift

Gør din brunch ekstra sjov ved at servere en brunchkartoffel med æg og bacon, et indslag som mange sikkert ikke har set før. Husk at starte i god tid, da kartoflerne skal have 1 time i ovnen. Til gengæld er retten meget smagfuld og utrolig flot på brunchbordet.


Sådan tilbereder du retten

1. Pak kartoflerne ind i stanniol og bag dem i ovnen 1 time v. 200°C. Alternativt kan de laves i mikrobølgeovn, uden stanniol, 600W. 14-16 min.

2. Steg bacon i ovnen på et stykke bagepapir 12-14 min. v. 200°C.

3. Flæk bagekartoflerne og skrab næsten alt kartoffelmassen ud, lad ca. 1/2 cm sidde rundt ved skrællen.

4. Mos kartoffelmassen og rør den med creme fraiche, knust hvidløg, hakket persille og smag til med salt og peber. Kom kartoffelmassen tilbage i kartoflerne.

5. Bag dem i ovnen til de er gyldne ca. 10 min. v. 200°C.

6. Lav imens 4 spejlæg på en pande ved svag varme.

7. Server de varme kartofler med bacon og spejlæg.

Alternativt kan retten også serveres med pocherede æg.


Tips

Disse bagekartofler med bacon gør sig godt til brunch, men kan sagtens også serveres til aftensmad sammen med en grøn salat.